Over Bezoek aan het Maagdenhuis in Antwerpen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
24 mrt
Antwerpen - Maagdenhuis

Bezoek aan het Maagdenhuis in Antwerpen

Maagdenhuis, Antwerpen

zondag 24 maart 2024 van 14:15 uur tot 15:45 uur

Het Maagdenhuis ligt aan het Mechelseplein, vandaag één van de hipste pleinen van Antwerpen. Laat je imponeren en verrassen door de statige voorgevel en de prachtige binnenkoer van dit gebouw uit de 16de en 17de eeuw. Naast de geschiedenis van dit voormalige “huis van meisjeswezen” vindt je er ook schilderijen van Rubens, Van Dijck, Jordaens, gepolychromeerd Antwerps aardewerk, …We krijgen een rondleiding van 2 gidsen, dat wil zeggen dat er ook 2 groepen deelnemers voorzien zijn. Er kunnen 30 personen mee.

Bereikbaarheid : Tram 7 Mortsel ->Eilandje, stap af aan de halte Lange Gasthuisstraat.

 

 Wanneer: zondag 24 maart 2024

Uur: 14u15 bijeenkomen aan de ingang

Waar: Lange Gasthuisstraat 33, 2000 Antwerpen

Duur van de rondleiding: 90 minuten

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Niet-leden Davidsfonds Lint € 15,00

Info: 

Inschrijven: Voor 17 maart 2024 bij christel.de.smedt2@telenet.be of via gsm 0496 50 39 64. Indien je ingeschreven hebt en onverwacht toch niet kan deelnemen aan een activiteit, vragen we u vriendelijk om ons ten laatste 24 u op voorhand te verwittigen via bovenvermeld mailadres of het gsm nummer van Christel, zo kunnen we eventueel nog kandidaat deelnemers van de wachtlijst contacteren en gaan er geen plaatsen verloren. Met dank voor uw begrip.

 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedDiversiteit1 sessieActiviteitLokaalBezoek met gidsCultuurregio Antwerpen