Over Volwassenenleesgroep

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
27 mrt
Lint - Bibliotheek

Volwassenenleesgroep

Met steun van de bibliotheek van Lint.

woensdag 27 maart 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Davidsfonds leeskringen

'Het boek Daniel' van Chris De Stoop (2020). 

Chris De Stoop schrijft een boek over een waargebeurde gruwel-roofmoord op zijn oom Daniel.

In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniel af.

In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. Daniel Maroy “ambachtelijk” afgemaakt in 2014. Wat overkwam de verstoten kluizenaar die met zijn eigen dagelijkse voorwerpen, een hooivork, een plank uit de schuur, een oude kolenkachel wordt vermoord.
In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniel vermoord te hebben.
De Stoop, geschokt door de dood van zijn oom, pleit zelf namens de familie in de rechtszaak. Na het proces gaat hij nog een stapje verder: hij gaat de confrontatie aan met de jonge daders.
In “Het boek Daniel” vertelt hij op aangrijpende wijze hoe twee verschillende werelden samenkomen. Hij zoekt gerechtigheid voor een oude boer voor wie niemand nog wil opkomen, maar ontrafelt ook wat er broeit in hangjongeren die lak hebben aan alles en iedereen.
Een liefdevol, meeslepend en waargebeurd verhaal – een oefening in empathie die nog lang in het hoofd van de lezer zal nawerken.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname: € 3,00

Deelnameprijs ter plaatse betalen.

Info bij: Kathleen Janssens: 0472 67 47 21 of: kathleenjanssens1966@gmail.com

of staf.marivoet@hotmail.com

Labels: Literatuur5 sessiesRolstoeltoegankelijkActiviteitleesgroepenBijeenkomstDavidsfondsleeskringbibliotkeekactiviteitleesgroepenbibdavidsfonds Lint